Tudi oglaševalska preteklost Cristiana Ronalda ni brez črnih madežev ... Foto: EPA
Tudi oglaševalska preteklost Cristiana Ronalda ni brez črnih madežev ... Foto: EPA
Čevlje so razprodali v desetih minutah. Foto: Instagram/Post Malone
Kim Kardashian je danes ena najbolj prepoznavnih svetovnih estradnic, ki v takšnem oglasu verjetno ne bi nastopila za nobeno ceno. Foto: Reuters

Raper se je povezal s proizvajalci sicer precej priljubljenih čevljev, ki pa so pogosto tudi tarča posmeha. V svetu mode so si crocsi že ob prvi izdaji pred šestnajstimi leti nadeli naziv najgrših čevljev na svetu, a to pri iskanju zagretih in prepoznavnih oglaševalcev podjetju očitno ne predstavlja težav.

V preteklosti sta čevlje med drugim oglaševala tudi Drew Barrymore in John Cena, model, ki ga na objavljeni fotografiji predstavlja Post Malone, pa so razprodali v pičlih desetih minutah. Celo pevka Madonna je pod objavo zapisala, da bi imela svoj par.

Javna stranišča in naprave za gibljivost obraza ...
Crocsi niso edini produkt, ki ga oglašujejo znani obrazi. Čeprav se zdi, da ji je to pod častjo, je Kim Kardashian leta 2010 - ko so predvajali šele tretjo sezono priljubljene resničnostne nanizanke Keeping Up with the Kardashians in zvezdnica še ni dosegla današnje slave - oglaševala novo lokacijo javnih stranišč Charmin Restrooms.

V rokah je zmagoslavno držala velik ključ in odklenila vrata novih stranišč v New Yorku.

Cristiano Ronaldo je leta 2014 na Japonskem oglaševal napravo, ki si jo namestiš v usta. Uporaba gumijastega dognanja naj bi krepila obrazne mišice in povečala njihovo gibljivost. Čeprav je Ronaldo upal, da oglas ne bo dosegel Evrope in Amerike, je bilo to skorajda neizogibno.

David Beckham je pred leti (po tem, ko je uspešno oglaševal pijačo Pepsi in čips Walkers) promoviral tudi ribje palčke. Nenavadno oglaševalsko sodelovanje očitno ni škodilo njegovemu ogledu - v zadnjem času se je imel namreč priložnost pojaviti še v oglasu za viski, za spodnje perilo in v reklami za vodico po britju.

V začetku kariere so dohodki od oglaševanja nezdrave prehrane reševali tudi žep Brada Pitta, ki je pojavil v reklami za čips Pringles.

Znamka Woolworths je v preteklosti zelo uspešno oglaševala z likoma dveh ovčk, imenovanih Wooly in Worth. V eni izmed njunih predstav je nekoč sodeloval tudi Jackie Chan. Nekaj mesecev po tem, ko je oglas zaokrožil po Veliki Britaniji, je morala trgovska veriga na omenjenem območju zapreti 200 poslovalnic. Naključje?

Nekaj oglasov si lahko ogledate na spodnjih povezavah.