Akcija Posvoji drevo je doživela velik uspeh. Foto: Turizem Bled
Akcija Posvoji drevo je doživela velik uspeh. Foto: Turizem Bled

Akcija je izjemna, saj so ponujene smreke pošle v treh dneh.

V Turizmu Bled so se ob letošnjem prazničnem decembru v skladu s politiko trajnostnega razvoja lotili akcije Posvoji zeleno drevo. Za okrasitev blejske promenade so kupili 60 smrek, ki so že našle nove lastnike.

V Turizmu Bled so se odločili, da drevesa odkupijo in jih ob zaključku praznikov predajo ljudem, ki si jih želijo posvojiti. Zelena drevesa vrste bodeča smreka, ki jim niso želeli škodovati z umetnim snegom in so jih okrasili le z lučkami, bodo Jezersko promenado krasila dober mesec dni, potem pa bodo potrebovala nov prostor za rast.

Posvojitelji so lahko prispevali znesek po svoji volji, ki ga bodo skupaj z Rdečim križem Bled namenili pomoči potrebnim občanom Bleda.

Silvestrovanje brez ognjemeta
V skladu s trajnostno usmeritvijo letos na Bledu tudi ne bo tradicionalnega silvestrskega ognjemeta. Zaradi varovanja narave so že pred nekaj leti ukinili ognjemet na julijskih Blejskih dnevih, z letošnjim letom pa ga ukinjajo tudi na silvestrovo. Nadomestil ga bo laserski šov, ki bo, kot obljubljajo, obarval celotno jezersko skledo.

Več v prispevku novinarke TV Slovenija Marjete Klemenc.

Zimska pravljica na Bledu
Zimska pravljica na Bledu