Dogodek bodo letos izvedli že sedmič. Foto: Organizator dogodka Rolka/Ro7ka
Dogodek bodo letos izvedli že sedmič. Foto: Organizator dogodka Rolka/Ro7ka

Poletni dogodek na prostem bo letos potekal že sedmič, postavljen pa bo na promenado ob Blejskem jezeru. Zraven vsakoletnega zabavnega in glasbenega programa bo Rolka 2018 postregla še z nekaterimi svežimi vsebinami.

Dogodek se bo začel že zgodaj dopoldne, ko bo nekaj ur namenjenih uživanju v lepi blejski naravi. Obiskovalci bodo lahko posedeli v skritih kotičkih in si ogledali ponudbo na stojnicah.

Ob 11. uri se bo za najdrznejše športnike, ki se bodo odločili sodelovati na vsakoletnem spopadu rolkarjev, začel še zadnji trening pred velikim nastopom, obiskovalci pa bodo imeli medtem čas, da kaj prigriznejo.

Podiranje rekordov
Popoldne bo potekalo v znamenju tekmovanj treh kategorij. Slalom in tradicionalno "tapkanje z rolkami" bosta tudi letos potekala podobno kot prejšnja leta, načrtovanju izvedbe zadnje panoge, imenovane "hippie jump", pa so organizatorji letos namenili še posebej veliko pozornosti. V njej bodo namreč tekmovalci želeli podreti Guinnessov svetovni rekord. Pri rolkarskem triku "hippie jump" športnik rolko pošlje pod neki predmet, sam ga preskoči, na koncu pa spet pristane na rolki.

Dobrodošle so tudi družine
Organizatorji obljubljajo, da bo letošnji dogodek še posebej prijazen do družin z majhnimi otroki. Otroci se bodo namreč lahko udeležili šole rolkanja, tisti najmlajši, ki za rolko še niso pripravljeni, pa se bodo lahko zabavali v ustvarjalnih delavnicah.