Oliverjeva oddaja je prejela številne televizijske in novinarske nagrade. Foto: AP
Oliverjeva oddaja je prejela številne televizijske in novinarske nagrade. Foto: AP

V oddaji, ki so jo predvajali prejšnji teden, je Oliver na sredini segmenta o nepravilnostih pri izbiri porotnikov v zvezni državi Connecticut naenkrat začel žaliti mestece Danbury. "Če že pozabite na kakšno mesto v Connecticutu, zakaj ne bi pozabili na Danbury? In to zato, to je čista resnica, naj gre Danbury k vragu." V nadaljevanju je mestu namenil še nekaj sočnih in krepkih besed, ki jih ne bomo ponavljali, in nato vse člane mesta povabil k sebi, na pretep.

Ni popolnoma jasno, kaj je sprožilo nenavaden izliv sovraštva do mesteca, ki sicer v ZDA ne uživa nikakršnega posebnega slovesa. A župan mesta komiku ni ostal dolgo dolžan. Obljubil je, da bodo po njem poimenovali lokalno čistilno napravo. "Poimenovali jo bomo Čistilna naprava John Oliver. Zakaj? Ker je polna s*****, tako kot Oliver."

Župan je sicer pozneje pojasnil, da je bila ideja le šala, a Oliverju je ideja očitno prirasla k srcu. "Sploh nisem vedel, da si želim, da napravo poimenujejo po meni, a zdaj, ko vem, da je to mogoče, si ne želim nič drugega na tem svetu." Komik je zdaj mestu ponudil, da bo, če bodo stavbo poimenovali po njem, v dobrodelne namene podaril 55 tisoč dolarjev.