Slovenskemu predsedniku se zdi prijetno, da je prva dama ZDA Slovenka. Foto: Official White House Photo
Slovenskemu predsedniku se zdi prijetno, da je prva dama ZDA Slovenka. Foto: Official White House Photo

Slovenski predsednik je prvemu paru ZDA omenil, da v četrtek potuje v Washington, kjer bo sprejem ob 20. obletnici delovanja sklada ITF. "Omenil sem, da bomo v petek imeli sprejem, pravzaprav konferenco ob 20. obletnici sodelovanja z ZDA pri skladu za razminiranje ITF. Povedal sem jima, da bi si želeli neko pozornost z vrha ameriške politike, zaradi česar je ta prireditev v Washingtonu."

Dodal je, da sta se oba prijetno odzvala, in poudaril, kako prijetno se mu zdi, da je prva dama ZDA Slovenka. "Ne vem, ali je hotela ali ne malce ujeziti soproga, ampak z mano se je pogovarjala slovensko, on pa angleško in v nekem hipu nisem vedel, komu bi ustregel. Skušal sem obema."

Pahor se zaveda, da bo v četrtek pomembna prelomnica v ameriški politiki ne le zaradi zaslišanja kandidata za vrhovnega sodnika v senatu, ampak tudi zaradi pogovora Trumpa in namestnika pravosodnega ministra ZDA.

"Vse to so teme, ki zelo bremenijo ameriško politiko, in v takšnih razmerah je treba razumeti okoliščine in se prilagoditi," je dejal Pahor, ki tako ne pričakuje prihoda predsednika ZDA na dogodek za ITF.