Akcija londonske picerije je pritegnila veliko pozornosti. Foto: Reuters
Akcija londonske picerije je pritegnila veliko pozornosti. Foto: Reuters

Kot številni drugi mali podjetniki v Veliki Birtaniji se tudi Oliver Kenny, lastnik londonske picerije, boji negotove prihodnosti, ki jo prinaša brexit. Ker ni želel zgolj čakati na razplet v zvezi z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije, se je odločil, da bo na dogajanje skušal vplivati s pomočjo svojih strank.

Kenny tako strankam ponuja 25-odsotni popust na vse svoje pice, v zameno pa morajo kupci premierki Theresi May poslati poziv za izvedbo drugemu referendumu glede izstopa iz Evropske unije.

"Veliko svežega sira uvažam iz Italije in ne morem si privoščiti, da bi tovornjaki stali v Franciji. Želim si, da bi imel svojo dobavno verigo pod nadzorom, in trenutno se zdi, da glede tega nimam moči," je za Reuters povedal Kenny. Poleg dobave sestavin, bi brexit lahko vplival tudi na sestavo njegove ekipe. Kar pet njegovih zaposlenih namreč prihaja iz drugih evropskih držav in tudi njihova usoda za zdaj ostaja nejasna.

David Quinn, eden od tistih, ki ga je pritegnila posebna akcija londonske picerije, je potezo označil za briljantno. "To pritegne pozornost ljudi," je dejal. "Veliko ljudi misli, da brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom pomeni, da bo vse ostalo enako. Seveda ni tako, to je prava katastrofa," je še povedal Quinn, ki je poziv premierki poslal tudi sam in si tako prislužil akcijsko pico "Brexit".