Navdušence nad romantičnimi komedijami najbolj očarajo prizorišča iz Mesečnice (1987), med njimi pekarna, v kateri se Cher in Nicolas Cage ognjevito spreta (nato pa pristaneta v postelji). Foto:
Navdušence nad romantičnimi komedijami najbolj očarajo prizorišča iz Mesečnice (1987), med njimi pekarna, v kateri se Cher in Nicolas Cage ognjevito spreta (nato pa pristaneta v postelji). Foto:
Priljubljena postojanka v Brooklynu je restavracija Junior's, newyorška znamenitost, kjer naj bi pekli najboljše skutne torte daleč naokrog. Je pa tudi prizorišče Carriejinega 'poročnega sprejema' iz prvega filma Seks v mestu, kar navduši predvsem ženski del turistk. Še posebej zato, ker vsaka dobi svojo malo skutno tortico. Foto: Junior's

Ni problema, newyorška turistična agencija vas popelje po lokacijah v Brooklynu, kjer so snemali številne priljubljene filme.

Preberite in oglejte si še:
Na obisku pri Sopranovih v New Jerseyju

V restavraciiji Ferdinando's Foccaceria so s ponosom razstavili fotografije DiCapria in Martina Scorseseja, ki sta leta 2006 tam snemala prizore za film Dvojna igra, ki je nato dobil oskarja za najboljši film. Morda malce nenavadno, glede na to, da zgodba filma dogaja v Bostonu, pa vseeno.

"Brooklyn je postal trendovsko okrožje in ljudi Manhattan ne zanima več toliko. Vedno znova so presenečeni, koliko filmov so posneli tukaj," je povedala Pauline Gacanja iz omenjene agencije, On Location Tours Inc.

Štiriurni izlet po snemalnih lokacijah TV-serij in filmov po Brooklynu se začne na spodnjem Manhattanu, nato pa se preseli v Brooklyn. Na poti si udeleženci ogledajo mostove, restavracije in hiše, znane z malih in velikih zaslonov.

Izletniki se ustavijo na več kot 40 lokacijah, kot so Brooklynski most, (poleg Gena Hackmana) "zvezda" filma Francoska zveza (1971), ki je dobil oskarja za najboljši film, pa sodna hiša iz Ameriškega gangsterja in pekarna iz Mesečnice. Tudi HBO-jevo serijo Imperij pregrehe o dobi prohibicije, katere zgodba se dogaja v Atlantic Cityju, so snemali v Brooklynu.

Večina od izletov podjetja On Location Tours, kot so tisti, ki se osredotočajo na lokacije iz serij Seks v mestu, Opravljivka in Sopranovi (na zadnjo smo se pred dvema letoma odpravili tudi mi), kljub vsemu poteka na Manhattanu (no, Sopranovi seveda v New Jerseyju). Podobne izlete organizirajo tudi v Washingtonu in Bostonu.