S ponovnim odprtjem so zabaviščni parki začeli naprošati svoje obiskovalce, naj ohranjajo primerno razdaljo in se vzdržijo glasnega govorjenja in vpitja. Foto: YouTube
S ponovnim odprtjem so zabaviščni parki začeli naprošati svoje obiskovalce, naj ohranjajo primerno razdaljo in se vzdržijo glasnega govorjenja in vpitja. Foto: YouTube

Pandemija novega koronavirusa traja že mesece, vmes pa so bili nekateri ukrepi omiljeni. Zabaviščni in tematski parki so lahko znova odprli svoja vrata, a vseeno so se obiskovalci morali začeti držati določenih pravil.

Videoposnetek, ki je bil posnet v zabaviščnem parku Fuji-Q Highland ob vznožju gore Fudži, je oboževalce vlakcev smrti podučil, kako v vožnji uživati brez tveganja širitve virusa, ki se širi kapljično, kar se najpogosteje zgodi, ko so si osebe blizu in pridejo v stik z okuženimi kapljicami, na primer prek kašljanja in kihanja, pa tudi kričanja.

Smrtna tišina kljub premetavanju

V videu lahko vidimo dva poslovneža, ki se peljeta z vlakcem smrti. Prvi nosi moško obleko s kravato, drugi srajco z metuljčkom. Med vožnjo ohranjata resen izraz na obrazu, vmes pa si eden izmed njiju tudi mirno popravlja pričesko in masko. Kljub divjemu premetavanju med njima ostaja smrtna tišina. Edini zvok, ki ga je mogoče slišati na posnetku, sta šum vetra in zvok vlakca smrti. Moška sta vzor 'tihega kričanja', koncu vožnje pa sledi črn zaslon, na katerem se izpiše stavek: "Kričite v sebi."

Videoposnetek je postal mednarodna senzacija, nekateri uporabniki družbenih medijev pa so japonsko pravilo razglasili za slogan leta 2020.

"Zdaj naši obiskovalci ostanejo tiho, medtem ko se vozijo na vlakcu smrti," je za AFP povedala predstavnica operatorjev zabaviščnega parka Fuji-Q, poroča Yahoo! News. Če prepoved upoštevajo, dobijo popust na fotografije, ki so posnete med vožnjo. Čeprav se nekateri izmed obiskovalcev pritožujejo, da je pravilu nemogoče slediti, je videoposnetek dokaz, da je vse izvedljivo.