Pismo Alexa Jacquota, v katerem je direktorja Qanatasa Alana Joycea prosil za nekaj nasvetov glede osnovanja podjetja in poslovnih odločitev, je postalo viralna uspešnica.

"Prosim, vzemite me resno," je zapisal nadobudni ljubitelj letal in se pohvalil, da je že naredil seznam letal, ki jih bo njegova bodoča letalska družba kupila, številke poletov in ponudbo jedi na letalih.

"Ker so zdaj šolske počitnice, imam več časa za delo, a ne morem se domisliti več nobenega opravka, ki bi ga lahko postoril. Imate vi kot direktor Qantasa še kakšno idejo?" je zapisal deček.

Qantas je največji avstralski letalski prevoznik. Foto: Reuters
Qantas je največji avstralski letalski prevoznik. Foto: Reuters

Joyce si je vzel čas in mlademu podjetniku napisal prisrčen odgovor, v katerem je zapisal, "da je slišal, da krožijo govorice o novem tekmecu na letalskem trgu". "Običajno svojim tekmecem ne dajem nasvetom, a za vas bom naredil izjemo, saj sem bil tudi sam kot deček navdušen nad letalstvom."

Nato je Joyce, direktor najstarejšega avstralskega letalskega prevoznika, "direktorja najmlajšega avstralskega letalskega prevoznika" povabil na srečanje na štiri oči in vodenje po Qantasovih prostorih.

Dečka je direktorjev odgovor izredno razveselil. "Deset minut sem kot zmešan tekal po hiši. Nisem mogel verjeti," je dejal in dodal, da njegova mama z Joyceovo pisarno že usklajuje njune urnike za srečanje.