Sandringham je zasebno posestvo britanske kraljeve družine že več generacij. Foto: EPA
Sandringham je zasebno posestvo britanske kraljeve družine že več generacij. Foto: EPA

Za vse tiste, ki pogrešajo gledanje filmov v kinodvoranah, bodo na posestvu Sandringhama, ki je v lasti britanske kraljice Elizabete II., odprli kino,

V parku kraljičinega zasebnega posestva si bodo obiskovalci lahko med 25. in 27. septembrom ogledali sedem filmov. Drive in kino bo odprl z oskarji nagrajeni film 1917, poleg tega pa bodo predvajali tudi biografski film Rocketman, Svet igrač (Toy Story), Največji šovmen (The Greatest Showman), Bohemian Rhapsody, Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana), Grease in Zvezda je rojena (A Star is Born).

Začetna cena vstopnic je 32,50 funta (okoli 36 evrov), od vsake vstopnice pa bo 1 funt darovan organizacijama Woodland Trust in Rainforest Alliance. Za dodatnih 7,50 funta (8 evrov) si bodo gledalci lahko svojo izkušnjo nadgradili z večjim parkirnim prostorom, dodatnimi ležalniki, mizo in pokovko.

Park posestva Sandringham bo nekaj dni služil kot kino. Foto: EPA
Park posestva Sandringham bo nekaj dni služil kot kino. Foto: EPA

Na voljo bo tudi bogat izbor tako alkoholnih kot nealkoholnih pijač in prigrizki. Obiskovalci pa bodo dobili oddajnike, ki bodo omogočali, da se bo zvok filma predvajal v njihovem avtu, poroča Page Six.

Razdalja med avti bo v skladu z varnostnimi ukrepi zaradi pandemije novega koronavirusa, gledalci pa bodo tako filme lahko gledali tudi zunaj svojih vozil.

V Sandringhamu počitnikujejo že generacije

Posestvo Sandringham je zasebno posestvo, ki je v lasti kraljeve družine že od leta 1862. Britanski monarhi tam preživljajo prosti čas že štiri generacije, posestvo pa velikokrat gosti izobraževalne in zabavne dogodke, kot so na primer vodeni ogledi vrtov, obiranje jabolk in božični sejem.