Eric Dier je bil imenovan za igralca tekme. Foto: Reuters
Eric Dier je bil imenovan za igralca tekme. Foto: Reuters

Situacija, ki so jo ujele tudi kamere, se je zgodila v 76. minuti pri vodstvu Chelseaja 0:1.

Sorodna novica Tottenham dva dni pred naskokom na Evropsko ligo preskočil Chelsea v ligaškem pokalu

Dier je moral zaradi prebavnih težav nujno na stranišče, njegova ekipa je tako igrala z igralcem manj nekaj minut.

To je nasprotnik skorajda kaznoval, ko se je znašel v priložnosti za gol, a na srečo Tottenhama vodstva niso povišali. Mourinha je to tako razjezilo, da je stekel za Dierjem, naj se čim prej vrne v igro.

"Bil je klic narave, nisem mogel ničesar storiti. Ko moraš iti, moraš. Slišal sem, da so imeli priložnost, ampak na srečo je niso izkoristili," je po dvoboju povedal Dier.

"Lahko si predstavljate, kaj se je zgodilo Ericu, da je zapustil zelenico. Vedel sem to, želel sem ga le spodbuditi k čimprejšnji vrnitvi, saj nismo imeli več menjav in imeli smo igralca manj." Ob tem je trener opozoril, da je to posledica natrpanega urnika tekem: "Popolnoma so dehidrirani, utrujeni, brez energije ..."

Dier se je odkupil svoji ekipi, v seriji 11-metrovk je prvi zadel za Tottenham. Pri strelih z bele točke je bilo uspešnih prvih devet izvajalcev, nato pa je Mason Mount zadel vratnico in napredovanja so se veselili prav Mourinhevi varovanci.

Dier je bil imenovan tudi za igralca tekme, fotografijo nagrade pa je objavil na Instagramu, pri tem se je pošalil na svoj račun, saj jo je postavil kar na školjko.