Makedonski vratar in uživaški psiček. Foto: EPA
Makedonski vratar in uživaški psiček. Foto: EPA

Tako pa so družbena omrežja še vedno polna fotografij in posnetkov, kako poskušajo igralci in varnostniki pregnati kosmatega vsiljivca. Pri tem ne govorimo o golem moškem oziroma t. i. strikerju, kar je pogost prizor na nogometnih zelenicah, pač pa o kosmatincu, ki je povzročil prekinitev tekme.

Pisala se je 73. minuta, ko je pes nekako našel pot na igrišče. Vsi igralci so bili nagneteni pred norveškim golom, ko je kamera pokazala vsiljivca na drugi polovici igrišča. Na tisti strani je bil zgolj še makedonski vratar Filip Gačevski, ki je nato pristopil k štirinožcu in ga poskušal premakniti, ta pa se je mirno prevalil na hrbet in nogometašu ni preostalo drugega, kot da ga je pač še počohal po trebuhu.

Svojemu kolegu se je pridružil še eden izmed nogometašev Rosenborga, prihiteli so tudi varnostniki, a haski je začel igrivo tekati naokrog in morali so se kar potruditi, preden jim ga je uspelo kot ovčko odgnati v predor, ki vodi proti slačilnicam.

Nenavaden incident je sprožil val navdušenja med navijači, ki so vdor in lov pospremili z glasnim smehom, žvižganjem in aplavzom.

Domače moštvo je z remijem 1:1 nazadnje iztržilo točko, vendar se je moralo od nadaljevanja posloviti tako kot tudi njihovi norveški tekmeci, saj sta iz skupine L napredovala ruski Zenit in španski Real Sociedad.

V priloženih fotografijah in videoposnetku si opisani dogodek lahko ogledate tudi sami!