Prizor, ki se je kot požar razširil po svetu. Foto: Reuters
Prizor, ki se je kot požar razširil po svetu. Foto: Reuters
Roque Santa Cruz
Paragvaj - dežela lepih ljudi? Če imajo moški Larisso, imajo ženske Roqueja Santa Cruza. Foto: EPA

Temnolaso dekle, ki nadvse zagreto navija za svoje moštvo, oblečeno v majico v barvah paragvajske zastave - in s prenosnim telefonom, spravljenim med bujnim oprsjem. Fotografija je v množici drugih navijaških prizorov v hipu zbudila pozornost in postala ena najbolj pošiljanih in gledanih, nato pa se je začela iskalna akcija - kdo je zapeljiva mladenka?

Ni trajalo dolgo in Larissa Riquelme, manekenka iz paragvajske prestolnice Asuncion, se je na mah iz popolne anonimnosti prebila na prve strani časopisov in v elektronske poštne nabiralnike milijonov (moških) na vseh koncih sveta. Nekateri so jo razglasili kar za muzo svetovnega prvenstva.

Če zmore Diego, zmore tudi ona ...
Larissa, sicer model za spodnje perilo, ki je v preteklosti prav nič sramežljivo pozirala precej razgaljena, pa zna ohranjati "napetost" in uživati v petih minutah slave. Po vzoru argentinskega selektorja Diega Armanda Maradone, ki je obljubil, da bo, če svoje moštvo pripelje do zmage na svetovnem prvenstvu, gol tekel po ulicah Buenos Airesa, je enako obljubo dala še Larissa.

24-letnica, zagotovo najbolj zagreta v množici paragvajskih navijačev, ki Roqueja Santa Cruza in kolege spodbujajo na domačih tleh, je namreč na veliko veselje fotografov dala besedo, da bo ob zmagoslavju Paragvaja v Evinem kostumu tekla po ulicah prestolnice. "A telo si bom prebaravala v barve paragvajske zastave," je dejala zapeljivka.

Paragvaj je sicer kljub največjemu uspehu v zgodovini, uvrstitvi v četrfinale, oj prejema zlatega pokala še daleč, verjetno pa ni dvoma glede tega, koga bi množice raje videle golega - Maradono ali Larisso ...

Vir fotografij: Reuters in teveo.com.py.