Solze portugalskih navijačev in ... Foto: EPA
Solze portugalskih navijačev in ... Foto: EPA
Španski navijači
veselje med Španci. Foto: EPA

Že po prizorih, ki so včeraj prihajali iz Donecka po polfinalni tekmi med Španijo in Portugalsko - solze in obup na portugalski strani ter veselje in smeh na španski -, je bilo jasno, katera reprezentanca potuje v finale.

Teh prizorov je bilo v skoraj štirih tednih veliko, razočaranje navijačev pa je bilo veliko tudi na strani organizatoric prvenstva Ukrajine in Poljske, ki sta izpadli že po skupinskem delu. Stadioni in navijaške cone so bile tako po poljskih kot ukrajinskih mestih nabito polni, ko so nastopali domačini, po izpadu omenjenih reprezentanc pa je število navijačev v navijaški coni upadlo. Kljub temu pa so poljski organizatorji zadovoljni z obiskom največje navijaške cone v Varšavi, saj je število obiskovalcev že preseglo njihova pričakovanja - število navijačev, ki so si tekme ogledali v tej navijaški coni, znaša več kot 1,2 milijona obiskovalcev, to število pa bo zagotovo še višje, saj bo danes v poljski prestolnici zadnja polfinalna tekma, finalna tekma pa bo potekala na olimpijskem stadionu v Kijevu.

Veliko ljudi pride v cono zaradi zabave, saj jim skozi celoten dan ponujajo delavnice in zabave, še bolj napeto pa je na nogometnem stadionu, kjer navijači iz neposredne bližine spremljajo dosežke njihovih ljubljencev.

A boji niso potekali le na nogometnih zelenicah, saj so navijači tako na stadionih kot v navijaških conah "tekmovali" v čim izvirnejših navijaških opravah in čim glasnejšem navijanju, vsem pa je skupno, da se že od daleč vidi, za katero reprezentanco stiskajo pesti.

Pravi praznik za vse moške oboževalce pa so zagotovo tudi lepa dekleta na tribunah, zato vam po MMC-jevem izboru najlepšega moštva Eura 2012 (rezultati bodo znani jutri) v spodnji galeriji ponujamo tudi nekaj "vročih" fotoutrinkov (s klikom na posamezno fotografijo se vam ta odpre v večji resoluciji).