Trump se je na poti do helikopterja ustavil pri novinarjih, Melania pa je ostala brez dežnika. Foto: EPA
Trump se je na poti do helikopterja ustavil pri novinarjih, Melania pa je ostala brez dežnika. Foto: EPA
Trump je ženo pohvalil zaradi intervjuja, ki ga je dala pred dnevi za TV-mrežo ABC in v katerem je dejala, da moževi skoki čez plot niso njena skrb. Foto: Reuters
Prvi par ZDA je iz Washingtona poletel na Florido, da bi si ogledal posledice orkana. Foto: Reuters

Na poti od Bele hiše do predsedniškega helikopterja je Trump namreč nosil dežnik in se s tem obvaroval dežja, ki je dodobra namočil Washington, medtem pa je Melania zaman čakala, da jo bo njen soprog vzel pod "streho".

72-letni Trump se je na poti do helikopterja na hitro ustavil pri novinarjih, ki so čakali nanj, pri tem pa pustil ženo na dežju.

"Odlično se je odrezala zadnjič na televiziji," je Trump novinarjem pohvalil Melanio za njen nedavni intervju za ABC in kazal s prstom nanjo. "Pa tudi jaz nisem bil tako slab. Ampak ona je bila odlična."

48-letna prva dama ZDA se je sicer vseskozi smehljala, a se je videlo, da je v zadregi, ko je čakala, ali se bo Trump spomnil nanjo.

V omenjenem intervjuju je sicer med drugim dejala, da moževi domnevni skoki čez plot "niso njen fokus", na vprašanje, ali ljubi svojega moža, pa je odgovorila: "V redu sva."


Kritike na račun nekavalirstva

Uporabniki na družbenih omrežjih so naglo opazili, da si je Trump prisvojil dežnik, in kmalu se je usul plaz kritik na račun "egoističnega" predsednika.

"Nič ni bolj zgovornega od Trumpa z orjaškim dežnikom nad seboj, medtem ko njegova žena stoji na mokrem," je na Twitterju zapisal eden od uporabnikov.

Spet drugi: "Nič novega: Nekavalirski Trump, ki si prisvaja dežnik."

In še tretji: "Zakaj nihče ne govori o tem, da je Trump dobesedno pustil svojo ženo na dežju, medtem ko je imel sam dežnik, ker je hotel biti na televiziji."

Ogledujeta si škodo na Floridi
Na neki točki, ko sta bila že blizu helikopterja, je Trump le prijel dežnik z drugo roko in tako spustil ženo pod vsaj malce kritja.

Prvi par ZDA je iz Washingtona poletel na Florido, kjer si ogledujeta posledice uničujočega orkana Michaela. Orkan četrte kategorije je to južno zvezno državo prizadel prejšnji teden, škoda pa je ogromna.

To sicer ni prvič, da Trumpa obtožujejo prisvajanja dežnika. Prvi mož ZDA je tako med vkrcavanjem v predsedniško letalo pustil ženo in 12-letnega sina Barrona na mokrem že januarja letos.