Na videz precej resen Gordon Brown pravi, da je na tekočem z dogajanjem na popglasbeni sceni. Foto: EPA
Na videz precej resen Gordon Brown pravi, da je na tekočem z dogajanjem na popglasbeni sceni. Foto: EPA

58-letni Brown, ki ga je mladina v waleški prestolnici Cardiff vprašala, kaj se vrti na njegovem glasbenem predvajalniku, je odgovoril: "Mojima otrokoma je zares všeč Amy Winehouse. Rekla sta mi, naj si njeno glasbo naložim na iPod." Brownova sinova John in Fraser sta sicer stara pet in tri leta.

Premier je izrekel poklon, ravno ko se Winehousova v Londonu zagovarja zaradi domnevnega napada na neko žensko na dobrodelnem plesu. Pevka, ki je lani dobila pet grammyjev, a so v zadnjem času njena odvisnost od mamil in drugi javni izgredi zasenčili njene glasbene uspehe, obtožbe zanika.

"Bonu moram reči, da so vse pesmi dobre"
Brown je dodal še, da ima na svojem iPodu nekaj "popolnoma nove glasbe", tudi skupino U2. Na vprašanje, katera pesem je njegova najljubša, pa se je pošalil: "Ne bom povedal, ker se ravno trudim prepričati Bona (pevca skupine U2, op. a.), da bi storil vrsto stvari za mednarodni razvoj, zato mu pač moram reči, da so vse pesmi dobre."

Že leta 2006 je Brown izjavil, da te glasba skupine Arctic Monkeys "zjutraj resnično zbudi", a nato ni znal našteti niti ene njihove pesmi.