Duhovnik naj bi župnijo zapustil zaradi izčrpanosti. Foto: Reuters
Duhovnik naj bi župnijo zapustil zaradi izčrpanosti. Foto: Reuters

48-letni Flavio Globbo je priznal krivdo, v zameno pa je dobil dve leti pogojne kazni zaradi poneverbe. V dogovoru s tožilstvom pa je tudi obljubil, da bo izgubljen denar župniji vrnil. Prav tako je zagotovil, da bo začel redno obiskovati terapije za zdravljenje odvisnosti od iger na srečo, poroča STA.

Kako pa se v tem času počuti duhovnik? Škofija, ki jo je oče Flavio veliko stal, je v sporočilu za javnost zapisala: "Na tem dolgem in vztrajnem popotovanju je oče Flavio našel oporo v molitvi, pa tudi v želji po vrnitvi v božjo službo."

Oče Flavio Globbo je župnijo v Spinei pri Benetkah namreč zapustil že oktobra 2016, ko je tamkajšnja cerkev sporočila, da trpi za izčrpanostjo.

Zasvojenost z igrami na srečo
Zasvojenost z igrami na srečo je ena izmed tistih zasvojenosti, ki jih pogosto ne opazimo. Kljub temu pa so posledice takšne vrste zasvojenosti hude, in sicer tako za zasvojenega kot njegove bližnje. Pri hudi zasvojenosti je namreč skorajda neizogiben tudi finančni zlom posameznika.

Odločitev za zdravljenje oziroma spremembo načina življenja pri tako težki odvisnosti zahteva pomoč strokovnjaka. Posameznik na tej poti potrebuje veliko strokovne podpore, ki služi kot ustrezno vodilo zdravljenja, pa tudi pozitivno spodbudo svojcev in prijateljev.