Se bo joga na avtobusih razširila po svetu? Foto: EPA
Se bo joga na avtobusih razširila po svetu? Foto: EPA

Vozači so bili takoj za "stvar", zato so po navodilih strokovnjakinje z 21-letnimi izkušnjami o jogi Miri Harovi proti stropu začeli dvigati roke, kimati z glavami in delati druge vaje, ki se lahko izvajajo sede.

Harovijeva je dejala: "Izraelci imamo globoko v sebi zakoreninjen strah pred terorostičnimi napadi na avtobusih. Zato želim z jogo pokazati, da se lahko tudi med vožnjo sprostimo in tako dokažemo, da je želja po življenju močnejša od strahu."

Ideje o jogi se je domislila sredi noči in še naslednje jutro tekla k vodstvu telavivskega podjetja. Vodilni so bili nadvušeni.

Miri je s svojim programom zelo uspešna, saj velika večina potnikov z veseljem sodeluje pri razgibavanju. Prepričani so tudi, da so ob koncu vožnje bolj sproščeni in pripravljeni za delo. "Jogabus" za zdaj vozi samo ob torkih, Harovijeva pa upa, da se bno akcija nadaljevala in širila.

Z možem Giladom sta sicer znana po vsej državi, saj že več let predstavljata jogo po televiziji in v javnih šolah. "Najin namen je, da bi ljudje spoznali jogo in odkrili, kako dobro učinkuje na njihovo počutje."