Hlače ali krilo? Pas? Majica z dolgimi ali kratkimi rokavi? Izbira ni tako preprosta ... Foto: EPA
Hlače ali krilo? Pas? Majica z dolgimi ali kratkimi rokavi? Izbira ni tako preprosta ... Foto: EPA
Modna revija
Modna podjetja, revije in drugi mediji ženske dan za dnem 'bombardirajo' z novimi modnimi smerinicami, zato ni nič čudnega, da, vsaj večini, ni vseeno, kakšna se bo odpravila na ulico. Foto: EPA

To so izsledki najnovejše raziskave, ki jo je pri 2.491 ženskah opravilo podjetje z oblačili Matalan, ki trdi, da je za ženske izredno pomembno, v kaj so oblečene, saj jim urejeni zunanji videz daje občutek samozavesti in pozitivne samopodobe.

Kombiniranje hlač ali kril z zgornjim delom, nakitom, čevlji, torbico in ličenjem je v sodobnem svetu tako postalo tako pomembna stvar, da se nežnejši spol s tem v povprečju v življenju ukvarja kar 287 dni! Največ časa vzame izbiranje sloga za petkov in sobotni večer, saj v povprečju ženska zanj porabi 20 minut, ob delovnih dneh se ta čas skrajša na 16 minut, ob dnevih, ko ni treba v službo, šolo ali po takšnih ali drugačnih opravkih, pa ženska za izbiro oblek porabi "le" 14 minut.

Pakiranje za počitnice? Skoraj eno uro
Vse časovne meje pa se porušijo, ko "ona" pripravi kovček in začne pakirati za odhod na počitnice. To je res dolgotrajno opravilo, saj, sodeč po študiji, ženska za to, da bo "na lepšem" videti kot iz škatlice, porabi kar 52 minut.

Veliko k skoraj letu dni, preživetem z različnimi kosi oblačil pred ogledalom v rokah, pripomore tudi oblačenje ob posebnih dogodkih, kot so slavnostne prireditve, pomembna kosila in večerje ali božične zabave. V povprečju se Britanka, stara med 16 in 60 let, na leto udeleži šestih takšnih dogodkov, za vsakega pa samo za oblačila porabi 36 minut.

Ste med tistimi, ki si obleke pripravijo že zvečer?
In še zadnji dve ugotovitvi študije: običajna ženska bo vsako jutro pomerila dve kombinaciji, preden bo sprejela dokončno odločitev, polovica žensk pa ima navado, da si že zvečer pripravi obleke za naslednji dan in za ta opravek porabi 15 minut.