75-letnik upa, da bo naziv najstarejšega nogometaša dosegel že marca. Foto: Reuters
75-letnik upa, da bo naziv najstarejšega nogometaša dosegel že marca. Foto: Reuters

Bahder, oče štirih in dedek šestih otrok, je nogomet začel igrati pri šestih letih, kar na ulicah Kaira. Zaradi želje po zanesljivi službi je začel opravljati delo gradbenega svetovalca, kasneje tudi strokovnjaka na področju kmetijstva, a je nadaljeval občasno rekreacijsko igranje nogometa.

75-letnik dokazuje, da za uresničitev sanj ni nikoli prepozno. Skoraj sedem desetletij po prvem stiku z žogo je Bahder začel iskati klub. Nazadnje so ga sprejeli v Ocober 6, klub, ki igra v tretji egiptovski ligi.

Ob klubskih treningih trenira tudi doma z osebnim trenerjem, da si povrne kondicijo. Čeprav se je uresničitev Bahderjevih sanj, glede na njegovo starost, sprva zdela nemogoča, je njegov osebni trener Mahmud Refaat dejal, da se je njegova motivacija izkazala za močnejšo.

Da bi bil prepoznan kot najstarejši profesionalni igralec na svetu, mora Bahder odigrati dve 90-minutni tekmi. Upa, da bo zavidljiv naziv dosegel že marca, ko si bo tekmo ogledal predstavnik Guinnessovih rekordov, piše The Guardian.

Svetovni rekord za najstarejšega profesionalnega nogometaša trenutno drži 73-letni Isaak Hayik, ki je aprila lani branil mrežo izraelskega kluba.