Le kaj bo sedemletnica s tako dragim kamnom? Foto: Reuters
Le kaj bo sedemletnica s tako dragim kamnom? Foto: Reuters

Diamant so prodali v sredo na Sothebyjevi dražbi v Ženevi. Sprva so sporočili le, da diamant z imenom "Blue Moon of Josephine", kot ga je poimenoval novi lastnik, tehta 12,03 karata in da je bil prodan za več kot 48 milijonov dolarjev, kar pomeni, da je bila s tem dosežena najvišja cena za karat pri katerem koli dragem kamnu do zdaj.

Že to bi bila zanimiva novica, če ne bi kmalu prišlo na dan tudi, kdo je novi ponosni lastnik dragega kamna. Gre za hongkonškega poslovneža z imenom Joseph Lau, ki je direktor nepremičninskega podjetja Chinese Estates Holdings, z diamanti pa razvaja svoji hčerki, 13-letno Zoe in sedemletno Josephine. Modri kamen je tako poimenoval "Blue Moon of Josephine", ker pa to očitno še ni bilo dovolj, je dan prej na dražbi v Ženevi kupil tudi 16 karatov težek rožnati diamant, za katerega je odštel 28,5 milijona dolarjev. Poimenoval ga je "Sweet Josephine".

Da ne bi bila starejša hči zapostavljena ...
Že leta 2009 je Lau za nakup modrega diamanta, ki ga je poimenoval "Star of Josephine", odštel 9,48 milijona dolarjev, lani pa je zapravil 32 milijonov dolarjev za diamant "The Zoe Diamond" ter še 8,43 milijona zelencev za diamantno broško, ki jo je imenoval "The Zoe Red".

Lau je sicer tudi znan zbiratelj umetnin in vina. Tako je tudi lastnik 17,4 milijona dolarjev vrednega portreta Mao Cetunga, ki ga je narisal Andy Warhol, v Hongkongu pa je zgradil najvišjo veleblagovnico na svetu in jo po nekdanjem dekletu poimenoval "The One" (Edina). Njegovo premoženje naj bi bilo po podatkih revije Forbes vredno 9,8 milijarde dolarjev.