To fotografijo butarice je poslal uporabnik pivk77. Foto: MMC RTV SLO
To fotografijo butarice je poslal uporabnik pivk77. Foto: MMC RTV SLO
Nagrajena je tudi fotografije uporabnice branke22. Foto: MMC RTV SLO

Del velikonočne simbolike so tudi velikonočni pirhi. Velikonočna jajca oz. tradicionalno velikonočno jed ponekod imenujejo tudi pisanica ali pisanka. Jajca se trdo skuhajo in pobarvajo, poleg umetnih barvil je priljubljeno tudi barvanje z naravnimi, pogosto z listi čebule. Za različne slovenske pokrajine so značilne različne tehnike barvanja pirhov, med drugimi belokranjske pisanice ali pisanke, prekmurske remenke, rumenke ali rumenice ter praskanke.

Uporabnike vabimo, da na Moj splet naložite fotografije pirhov z zaznamkov "pirhi". Najboljše tri fotografije bomo nagradili z MMC-jevo praktično nagrado!

MMC-jeve nagrade pa so si že prislužili ...
Na preteklo cvetno nedeljo pa so krščanski verniki blagoslavljali v snope povezano zelenje ali butarice. Uporabniki ste na Moj splet naložili kar nekaj fotografij. V uredništvu smo izbrali tri najlepše, njihove avtorje pa čaka MMC-jeva praktična nagrada. Nagrajene fotografije so poslali uporabniki pivk77, branka 22 in Robert Kaše.

Nagrajene uporabnike prosimo, da na elektronski naslov mmc-info@rtvslo.si pošljejo svoj naslov, kamor jim lahko pošljemo nagrado. Nagrajencem čestitamo, hkrati pa vse vabimo k sodelovanju pri nagradni igri na temo velikonočnih pirhov.

A. M.

Poleg zmagovalnih fotografij si lahko v spodnji fotogaleriji ogledate še nakej fotografij pirhov, ki sta jih na Moj splet že naložila uporabnika milan t in birch. Vebljeni k nalaganju fotografij tudi vi.