Bi si jo ovili okoli obraza? (Fotografija je simbolična. ) Foto: AP
Bi si jo ovili okoli obraza? (Fotografija je simbolična. ) Foto: AP

V Angliji ‒ tako kot marsikje drugje po svetu ‒ so na sredstvih javnega prevoza obvezne zaščitne maske. Pred dnevi pa je v Manchestru na avtobus vstopil moški, ki je imel na obrazu popolnoma nekaj drugega. Neka druga potnica je po poročanju AFP-ja najprej mislila, da ima moški "smešno masko", a je kmalu opazila, da se "maska" premika. In da je v resnici kača, ki se je že ovijala okoli držal za roke.

Čeprav bi pričakovali, da bi tovrstna nenavadna obrazna zaščita koga prestrašila, se to po zagotovilih omenjene potnice ni zgodilo ‒ kot je pojasnila, se je njej to zdelo zelo smešno, prav tako pa kača ni motila drugih potnikov.

S humorjem so se odzvale tudi pristojne oblasti. "Vladne smernice jasno navajajo, da ni nujno, da ljudje uporabljajo kirurške maske, lahko tudi kaj drugega, kot sta šal ali ruta," je dejal tiskovni predstavnik mestnih oblasti. Ni pa mogoče uporabiti kačje kože, "še posebej, če je še na kači", je dodal.

V avtobusnem podjetju pa so bili šokirani in so dogodek vzeli resno. "Varnost naših potnikov in uslužbencev je absolutna prioriteta," so poudarili.