Ali bodo angleški nogometaši navijačem dali razlog za proslavljanje? Foto: EPA
Ali bodo angleški nogometaši navijačem dali razlog za proslavljanje? Foto: EPA
Angleški navijači
Bodo hodili v službo z mačkom? Foto: EPA

Več kot štiri petine menedžerjev je zagrozilo, da bodo skušali zaposlenim vsiliti svojo voljo, z neposlušnimi, ki bodo "skrivnostno zboleli", pa bodo obračunali.

Skrbijo jih predvsem dnevi po tekmah, na katerih bodo po nogometnih zelenicah v Nemčiji tekali angleški nogometaši.

Tudi 10. julija maček prepovedan
Zelo pozorni bodo tudi 10. julija: "Tudi v primeru, da bomo Angleži 9. julija igrali v finalu in morda celo zmagali, pričakujemo vse delavce na delovnih mestih ob običajni uri." Kar 83 odstotkov delodajalcev izmed 600 vprašanih napoveduje, da bodo izredno strogo nadzorovali tudi bolniške liste, saj bi si jih nogometni navdušenci lahko preskrbeli na "nelegalen" način. "Ni govora! Pomislite, nekdo bo poklical, dejal, da ne more priti v službo, ker ima mačka, in kaj bo sledilo? Tako in tako bodo imeli vsi mačka in zato hoteli ostati doma. Kdo pa bo delal?" se je razburil neki menedžer.

Pravila morajo biti jasna
"Če pravila povemo vnaprej, bo med samim prvenstvom manj sporov z zaposlenimi, ki jih bodo prav gotovo prevevala patriotska čustva in bodo na vsak način želeli pred televizijskimi ekrani spodbujati naše nogometaše," menijo delodajalci.

Le osem odstotkov delodajalcev z mehkejšim srcem ali pa so tudi sami zaljubljeni v nogomet, obljublja, da bodo zaposleni lahko ostali doma, če bo David Beckham, kapetan angleških nogometašev, 9. julija dvignil najbolj zaželeno nogometno lovoriko letošnjega leta.

Časovna razlika letos ne bo težava
Britanci letos vseeno pričakujejo manj izostankov kot pred štirimi leti, ko je bilo svetovno nogometno prvenstvo na Japonskem in v Južni Koreji. Prenosi tekem bodo namreč ob bolj "normalnih" urah, kot so bili leta 2002, ko je bilo treba zaradi časovne razlike prenose čakati v zgodnjih jutranjih urah. Angleški pubi so bili takrat zjutraj polni kot še nikoli.