Luka je z izvrstno predstavo polepšal prihod navijačev, ki so potovali okoli 72 ur - iz Benetk prek Amsterdama in Minneapolisa -, da bi videli v živo nastop slovenskega košarkarskega bisera.

Navijači so nekaj ur pred tekmo prišli v Dallas in tam nemudoma postali atrakcija. Foto: AP
Navijači so nekaj ur pred tekmo prišli v Dallas in tam nemudoma postali atrakcija. Foto: AP

Oblečeni v barve slovenske zastave, v majicah z napisom Luka Dončić in z osrednjo figuro, zdaj že maskoto slovenskih navijačev, Aleksandrom Javornikom iz Žalca, so bili opazni tako v dvorani kot na spletnih objavah Lige NBA, Dallas Mavericks in drugih košarkarskih medijih v ZDA.

Napovedovalec v dvorani jim je pred tekmo namenil skoraj dvominutno predstavitev, prek zvočnikov pa jim je klub med tekmo zaigral tudi Zdravljico.

Slovenski navijači si bodo v ZDA ogledali še gostovanje Dallasa v 300 kilometrov oddaljenem Houstonu in 13. februarja prihod Gorana Dragića z Miamijem v Dallas. To bo prvi obračun slovenskih zvezdnikov v ligi, čeprav je malo verjetno, da bo Dragić po poškodbi kolena že pripravljen.

Sorodna novica Foto: Kdo je ta slovenski navijač, s katerim vsi želijo selfije?

Bolj verjetno je, da se bosta Dončić in Dragić na parketu prvič srečala 28. marca v Miamiju, ko bo tam gostovala še precej večja skupina slovenskih navijačev. Po neuradnih podatkih naj bi na Florido tedaj pripotovalo blizu 400 Slovencev.