Ocean Orchids letno vzgoji po eno orhidejo na vsakega Slovenca. Foto: BoBo
Ocean Orchids letno vzgoji po eno orhidejo na vsakega Slovenca. Foto: BoBo

Tisoč orhidej jim je podjetje podarilo za moralno podporo pri njihovem delu, ker imajo ključno vlogo pri spopadanju z novim koronavirusom.

Direktor Ocean Orchids Roman Ferenčak je ob izročitvi dejal, da je to njihov skromni prispevek k skupnemu prizadevanju, da bi bili skupaj uspešni v boju proti novemu koronavirusu in da bi se stanje čim prej normaliziralo, saj je to pomembno za vse, posameznike in podjetja.

Sorodna novica Orhideje iz Dobrovnika v Vatikan

Kot so sporočili iz bolnišnice, so se zaposleni darila in pozornosti zelo razveselili. So pa dodali, da bi bili prav tako veseli doma izdelanih zaščitnih mask. Te bi uporabljali v nemedicinske namene in tako prihranili kirurške maske. Zato so pozvali domače ustvarjalce, ki imajo voljo, material in čas, naj jih pošljejo v bolnišnico.

Za oltarno okrasje orhideje iz Slovenije
Lani so iz Dobrovnika odpeljali v Vatikan več kot 300 orhidej, ki so za velikonočne praznike krasile baziliko. Tako so prvič namesto nizozemskih za oltarno cvetlično okrasje uporabili orhideje iz Slovenije. Oltar sta okrasila priznana slovenska strokovnjaka za floristiko in hortikulturo Sabina Šegula in Peter Ribič.