Papež je od izvolitve leta 2013 v vrhu priljubljenosti. Foto: Reuters
Papež je od izvolitve leta 2013 v vrhu priljubljenosti. Foto: Reuters

Papež Frančišek je eden izmed najbolj priljubljenih svetovnih voditeljev, prebivalce Rima pa je tokrat še posebej presenetil. Ob svojem godu je najrevnejše meščane namreč pogostil z brezplačnim sladoledom.

Iz Vatikana so sporočili, da je papež na dan svojega godu naročil 3.000 sladoledov, s katerimi se bodo lahko posladkali tisti, ki si takšne dobrote običajno težje privoščijo. Razdelili jih bodo namreč med redne goste javnih kuhinj in zavetišč za brezdomce. Papež Frančišek svoj god praznuje na dan svetega Jurija, saj je njegovo rojstno ime Jorge Mario Bergoglio.

Posebno praznovanje
Najrevnejši prebivalci bodo zaradi visokih temperatur osvežitve zagotovo veseli, papež pa je za tuje tiskovne agencije povedal, da si svoj god želi praznovati v družbi tistih, ki so pomoči najbolj potrebni.

Frančišek, ki je skrb za revne postavil v ospredje svojega pontifikata, je na njihovo trpljenje opozoril že večkrat. Leta 2014 je ob svojem 78. rojstnem dnevu brezdomcem v Rimu dal razdeliti več sto spalnih vreč, leta 2016 pa je ob 80. rojstnem dnevu povabil na zajtrk osem brezdomcev.