Psom so tudi lepo uredili dlako. Foto: RTV SLO
Psom so tudi lepo uredili dlako. Foto: RTV SLO
Pasje življenje
Počitek po napornem dnevu. Foto: RTV SLO
Bi se ga ustrašili na ulici? Foto: RTV SLO

Na obe razstavi, 44. mednarodno razstavo psov CACIB Ljubljana 2006 in 45. mednarodno razstavo psov CACIB Tromostovje 2006, se je skupno prijavilo več kot 2.800 psov 195 pasem iz 24 držav, največ iz Italije.

V soboto dopoldne so mednarodni sodniki za zunanjost ocenjevali pse vseh pasem in podeljevali nazive v vseh kategorijah, popoldne pa so lahko obiskovalci uživali v revijalnem delu programa, ki mu je sledila podelitev nagrad najboljšim.

Na razstavi je bilo mogoče videti kar nekaj pasem, ki so pri nas redke, tako da je bila razstava res prava paša za oči.

Po razglasitvi zmagovalcev najlepših psov so sledila še razna tekmovanja na državnih ravneh. V nedeljo bo poleg razstavnega in revijalnega programa potekal tudi spremljevalni program - zelo priljubljena disciplina agility - ki bo na razstavo vnesla tudi nekaj tekmovalnega naboja.

Najlepša maltežan iz Italije in zlati prinašalec iz Madžarske
Za najlepšega psa nedeljske 45. mednarodne razstave psov vseh pasem so izbrali maltežana z imenom Divine's Dare to Believe iz Italije. Drugi je bil veliki šnavcer Dgently Bon Never Give Up iz Rusije, tretji pa sibirski husky iz Italije, ki sliši na ime Weihaiwej Della Vanisella. Na 44. mednarodni razstavi psov vseh pasem, ki je bila v soboto, pa je zmagal zlati prinašalec z imenom Dewmist Silk Screen iz Madžarske. Drugi je bil nemški bokser iz Italije, ki mu je ime Dakota, tretji pa je bil italijanski samojed Ch.White History Del Baffin.

Organizatorji so sporočili, da je bila sobotna razstava nedvomno največja in najodmevnejša pasja razstava v zgodovini prireditve. V soboto se je predstavilo kar 1.407 psov različnih pasem.

Organizatorji so zelo zadovoljni z obiskom, saj so ta dan prodali 2.400 odraslih in 350 otroških vstopnic, že pred tem pa so 4.000 otroških vstopnic brezplačno razdelili. Roke pa so si meli tudi lastniki stojnic, saj so imeli od velikega obiska zagotovo korist tudi oni. Odlično je uspela tudi vmesna točka, ples s kužki, ki ga je vodila mlada Čehinja.

Dvodnevna kinološka prireditev je pritegnila več kot 3.000 razstavljavcev iz 23 evropskih držav in Kanade. Na obeh mednarodnih razstavah je sodelovalo 2.800 psov, na drugih prireditvah pa še okoli 500. Tako je skupno sodelovalo 3.300 psov, predstavnikov več kot 190 različnih pasem. Ogledalo si jih je skoraj 10.000 obiskovalcev.