Za najem hiše za konec tedna v prestižnih Hamptonsih gostje odštejejo do 350 tisoč dolarjev. Foto: AP
Za najem hiše za konec tedna v prestižnih Hamptonsih gostje odštejejo do 350 tisoč dolarjev. Foto: AP

"Hitro testiranje je nova tema zabav," je za CNN povedala Asma Rashid, ki se te dni več časa mudi v hamptonskih vilah, a ne kot gostja, temveč kot zdravnica, ki udeležencem zabav nudi hitre teste.

Testi na zabavah v prestižnih Hamptonsih postajajo nova normalnost. Gostitelj zabave vsem povabljencem plača test, ki stane tudi do 500 dolarjev na osebo, izvide pa dobijo kar na zabavi. Na izvid testa čakajo od 10 do 30 minut, potem pa gostitelj odloči, ali smejo vstopiti na zabavo ali ne.

Rashidovo povabijo na marsikatera srečanja, kjer udeležencem izvede test za ugotavljanje prisotnosti virusa. "Test ni 100-odstotno zanesljiv in preventivni ukrepi se morajo še vseeno upoštevati," pravi zdravnica, ki meni, da je hitro testiranje dobra poteza, čeprav bi zabave marsikdo označil za bizarne. Do zdaj naj bi bila večina opravljenih testov negativnih.

V okrožju Suffolk, pod katero spadajo Hamptonsi, je bilo od začetka pandemije 44.400 primerov okuženih in 2000 smrti zaradi covida-19, največji porast okužb pa so zaznali po 4. juliju, ameriškem prazniku neodvisnosti. V tem času je bilo veliko zabav, s katerimi so gostitelji kršili pravilo vzdrževanja medosebne razdalje.