Nenavaden sprejem v Beli hiši. Foto: Reuters
Nenavaden sprejem v Beli hiši. Foto: Reuters

Trump je v Beli hiši priredil sprejem za zmagovalce najboljše ekipe ameriškega nogometa med kolidži, Clemson Tigers. A fantje se niso "mastili" ob kakšni visoki kulinariki najboljših ameriških kuharskih mojstrov, ampak so jim na srebrnih pladnjih z logotipom Bele hiše postregli kar s hitro hrano.

"Zaradi zaprtja vlade smo pomoč poiskali drugod in naročili ameriško hitro hrano. Plačal sem jo iz lastnega žepa," je Trump začel pozdravni nagovor. "Imamo pice, 300 hamburgerjev in veliko, res veliko ocvrtega krompičrka. Sama naša najljubša hrana. Me prav zanima, kaj bo ostalo od vsega tega, saj se mi zdi, da sem naročil res velike količne."

Na vprašanje novinarja, katera je njegova najljubša hitra hrana, je Trump odgovoril v svojem slogu: "Kar koli je ameriško, mi je všeč, tu na mizi pa so same ameriške stvari." Koliko je odštel za nezdravo "zakusko", ni znano.

Na prisilnem dopustu 800.00 javnih uslužbencev

Kot je znano, se je Trump znašel na nasprotnem bregu s kongresnimi demokrati, ki predsedniku ne želijo odobriti okoli šest milijard evrov sredstev za gradnjo zidu na meji z Mehiko, v zameno pa Trump ne želi podpisati proračuna. Zato je na prisilnem dopustu že 24 dni, kar je rekordno dolgo, okoli 800.000 zaposlenih v javnem sektorju, tudi uslužbenci Bele hiše.