Družbena omrežja so te dni polna posnetkov iz številnih evropskih in drugih držav, ki kažejo, na kako raznolike načine se ljudje v času karantene spodbujajo in kratkočasijo. Za prav posebno presenečenje pa sta poskrbela dva policista v mestu Algaida na Majorki eden od njiju je v roke vzel kitaro in sta začela stanovalcem, ki so ju spremljali z oken, balkonov in izpred svojih vhodov, prepevati otroške pesmi.

Ker je bil prizor, ki ga je med drugim posnela stanovalka Heidi Friedenberger, tako diametralno nasproten tistim, ki so jim priča v Italiji, ko z balkonov pojejo in igrajo stanovalci, je v trenutku postal velika uspešnica na družbenih omrežjih. Dodatno navdušenje pa je poželo njuno sporočilo ob koncu nastopa: "Ostanite močni!"

Pojoči policisti spodbujajo

Španija postaja nova Italija

Na Balearskih otokih so sicer do zdaj našteli precej manj okužb kot drugje po Španiji, do ponedeljka jih je tam uradno okuženih okoli 400, poroča Reuters, medtem ko so razmere v celinski Španiji precej bolj skrb vzbujajoče. Država namreč postaja novi epicenter okužb: do zdaj je tam potrjenih 35.136 okužb z novim koronavirusom, 3355 jih je že ozdravelo, 2311 pa umrlo. Med okuženimi je tudi veliko zdravstvenih delavcev, in sicer kar 12 odstotkov vseh okuženih v državi oz. nekaj več kot 3900.