Nevesti se niti sanjalo ni, da njenega dragega išče policija. Foto: EPA
Nevesti se niti sanjalo ni, da njenega dragega išče policija. Foto: EPA

Policisti iz mesta Sandžjang na zahodu Kitajske so izvedeli, da osumljenec za rop nekega nočnega kluba, Leng Čjang, ki so ga iskali že dve leti, živi pri svojem dekletu, zato so ga sklenili "obiskati". "Dobili smo namig, da ima novo dekle in da se verjetno skriva pri njej," pojasnjuje načelnik policijske postaje v Sandžjangu, Guo Fen.

Ko pa so prispeli do hiše, so ugotovili, da tam ravno poteka poroka med njihovim osumljencem in njegovo nosečo zaročenko. Po posvetu so sklenili z aretacijo počakati do konca obreda, da ne bi neveste in njene družine spravili v prehudo zadrego pred številnimi svati.

Ko je bilo vse končano in so se gostje začeli razhajati, so Lenga sicer nameravali aretirati, a so se odločili še malo počakali - da bosta ženin in nevesta lahko užila poročno noč.

"Ko smo naslednje jutro vdrli v hišo, je osumljenec še vedno spal," pojasnjuje Guo in dodaja, da se nevesti niti sanjalo ni, da je njenega novopečenega moža iskala policija. "Ampak zdaj je prepozno, da bi se umaknila," je, pravijo policisti, dejala po aretaciji.