Rurik Gislason se je kot meteor zavihtel med najbolj občudovane nogometaše. Foto: Instagram
Rurik Gislason se je kot meteor zavihtel med najbolj občudovane nogometaše. Foto: Instagram
Gislason je proti Argentini vstopil v tekmo v drugem polčasu. Foto: EPA

30-letni nogometaš je namreč v uvodnih dnevih svetovnega prvenstva v Rusiji zbral več kot 300.000 sledilcev in je trenutno pri številki 373.000.

Gislason je povzročil pravi val razburjenja na družbenih omrežjih, ko je v drugem polčasu tekme proti Argentini vstopil v igro.

Islandci so proti dvakratnim svetovnim prvakom iztržili remi 1:1, Gislason pa je postal eden najbolj iskanih nogometašev na Instagramu in Twitterju.

Vse skupaj je sicer zakuhal njegov reprezentančni kolega, branilec Kári Árnason, ki je na uradni fotografiji ob odhodu islandske reprezentance v Rusijo "namočil" Gislasona z oznako #sexyrurik, ki se je naglo prijela.

Član nemškega drugoligaša Sandhausna je le opazoval, kako se je število njegovih sledilcev na Instagramu s 40.000 v nekaj urah povzpelo na več kot 360.000, kar je več sledilcev, kot ima Islandija prebivalcev.

Dela tudi kot model
Poleg všečkov je modrooki plavolasec, ki je tudi model za islandsko znamko oblačil 66° North, v svoj spletni nabiralnik že dobil tudi številne ženitve ponudbe.

Rurikmanija je šla tako daleč, da je po tekmi z Argentino argentinska turistična agencija Turismo City začela oglaševati potovanja na Islandijo z Gislasonovo fotografijo zgoraj brez.

"Punce, imamo ugodne polete za Islandijo, greste z nami?" so pozvali potencialne popotnice ob fotografiji nasmejanega Rurika, ki je, kot zanimivost, na islandskih parlamentarnih volitvah tako leta 2016 kot lani kandidiral za poslanca na listi desnosredinske Neodvisne stranke.

Kdo bo najbolj seksi nogometaš prvenstva?
Zna se zgoditi, da bo Gislason prevzel naziv najbolj seksi nogometaša na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, Špancu Gerardu Piqueju.
Katalonca so namreč uporabniki mednarodne spletne strani za zmenkarije Meetic v anketi pred začetkom prvenstva razglasili za najbolj seksi igralca letošnjega SP-ja, v ožji izbor pa so uvrstili še Španca Isca in Davida de Geo, Šveda Zlatana Ibrahimovića in Francoza Antoina Griezmanna.

New York City strolling!

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on Mar 25, 2018 at 2:59pm PDT

Last day in Dubai. Time to go home and see my family!

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on Dec 25, 2017 at 6:39am PST

#holiday

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on May 24, 2017 at 12:28am PDT

Komnir til Albaníu. Allt í botn! #iceland #kosovo #worldcupqualifier

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on Mar 22, 2017 at 2:34pm PDT