Tek? Fitnes? Dvigovanje uteži? Ne, več tisoč Newyorčanov si je danes za jutranje razgibavanje privoščilo jogo. Foto: Reuters
Tek? Fitnes? Dvigovanje uteži? Ne, več tisoč Newyorčanov si je danes za jutranje razgibavanje privoščilo jogo. Foto: Reuters

Poletni solsticij, dan, na katerega je noč najkrajša, dan pa najdaljši, so prebivalci New Yorka pozdravili ob 7.28 po njihovem času (po našem času je nastopil ob 13.28). Točno takrat so za nekaj minut zaprli po kričečih neonskih napisih znan Times Square. Udeleženci so na asfalt položili blazine, se oblekli v športno opremo in se začeli raztezati. Dogodek "Solsticij na Times Squaru" so letos izvedli že osmič, sodelovalo pa je več tisoč ljudi.

Prireditelji pravijo, da je sproščujoča joga nekakšna protiutež divji novoletni zabavi, ki vsako leto poteka na istem kraju.

Sončni vzhod, ki je napovedal najdaljši dan v letu, pa si je zaželelo v Stonehengeu v Angliji ogledati kar 20.000 ljudi. Ko je sonce nekaj pred peto uro zjutraj vzšlo, so sončne žarke pospremili s kriki navdušenja, zaradi nočnega razgrajanja pa so 15 ljudi tudi aretirali.

A to še zdaleč ni bil rekord, saj je lani v znameniti Stonehenge na ogled poletnega solsticija prišlo kar 36.500 ljudi, kar je povzročilo prometne zamaške in zapore cest.