Kljub prepiru v pilotski kabini je letalo varno pristalo v Mumbaju. (Fotografija je simbolična) Foto: Reuters
Kljub prepiru v pilotski kabini je letalo varno pristalo v Mumbaju. (Fotografija je simbolična) Foto: Reuters

Letalski prevoz vsak dan uporablja na milijone ljudi in različni incidenti med potniki so neizogibni. Redkeje pa se zgodi, da bi se prepir med poletom vnel v pilotski kabini.

Na letalu indijske letalske družbe Jet Airways se je pripetilo ravno to – med letom iz Londona v Mumbaj sta se na prvi dan novega leta sprla pilota. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je med njima prišlo do spora, ki je prerasel v fizični obračun.

Pilot naj bi med razgretim pogovorom svoji sodelavki prisolil zaušnico, ta pa je nato v solzah zapustila pilotsko kabino. Pilotka se je v kabino vrnila šele po prepričevanju drugega osebja na letalu.

Ker je pilotsko kabino za kratek čas zapustil tudi pilot, letalska družba incident obravnava kot nedopustno kršitev varnostnih pravil. Letalo s 324 potniki je namreč nekaj časa letelo brez nadzora. Kasneje je sicer varno pristalo v Mumbaiju, o dogodku pa je takoj stekla preiskava.

Navedbe je potrdila tudi indijska letalska družba, pri kateri dogodek označujejo kot "nesporazum" med letalskim osebjem. Obema pilotoma bo vsaj do konca preiskave prepovedano leteti, o nadaljnjih ukrepih pa bo odločeno po koncu preiskave.