Tjulenj lahko zraste tudi do pet metrov. Foto: EPA
Tjulenj lahko zraste tudi do pet metrov. Foto: EPA

Samici tjulnjev Gloria in Grania iz berlinskega živalskega vrta sta v ponedeljek dobili nepričakovan obisk, saj si je neka ženska zaželela čofotanja v njuni družbi.

Očividec je za nemški Bild dejal, da je videl žensko, kako se je ob 19.30, pol ure po tem, ko je živalski vrt zaprl vrata za obiskovalce, slekla do bikinija in se priplazila v ogrado, kjer bivata živali. Potopila se je v vodo, za njo pa je stal neki moški, ki jo je pri drznem "podvigu" fotografiral.

Po kopanju pobegnila
Direktor berlinskega živalskega vrta Ragner Kühne je dejal, da osebju živalskega vrta ni uspelo ujeti nepričakovane obiskovalke. Hkrati pa je dodal, da je kopalka z večerno avanturo tvegala resno poškodbo, saj bi jo lahko katera izmed tjulnjic ugriznila. V najstarejši živalski vrt v Nemčiji sta tjulnja, ki še nista povsem odrasla, iz živalskega vrta v Hannovru prišla lani.

Živalski vrt iz prestolnice Nemčije, ki se razprostira na 34 hektarjih, je bil pred leti zaradi mladička severnega medveda Knuta v središču svetovne javnosti, Knut se je namreč skotil prav v tej ustanovi decembra leta 2006 in postal prava atrakcija, dobil je celo svojo blagovno znamko, množice pa so se vsak dan gnetle pred njegovo ogrado. A zgodba se je končala tragično, saj je Knut poginil kmalu, marca leta 2011. Nagačili so ga in zdaj je na ogled obiskovalcem berlinskega naravoslovnega muzeja.