V času karantene je na slovenskem športnem prizorišču vzcvetel nov šport. Sobna košarka, kjer v provizoričen košarkarski koš mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki.

Navdušeni sobni košarkarji so na profilu na Instagramu Košarkarske zveze Slovenije na začetku tedna dočakali kvalifikacijski izziv za vstop v redni del tekmovanja Nova KBM prve sobne košarkarske lige. Kot se za uvod spodobi, prvi izziv ni bil pretežak in ni trajalo dolgo, da se je seznam 64 igralcev zapolnil.

Finalni turnir v soboto

Finalni turnir bo potekal v soboto, 4. aprila, ob 10. uri.

Izziva se je na svojih profilih na Instagramu lotilo več kot 100 tekmovalcev, nalogo je uspešno opravilo 97 sobnih košarkarjev, a kot velevajo pravila, se jih je v glavni del tekmovanja uvrstilo 64 najhitrejših. Mesta v tekmovanju Nova KBM prve sobne košarkarske lige so bila zapolnjena v slabih štirih minutah.

Navodila za kvalifikacijski izziv so bila preprosta. Sobni košarkarji so začasen koš (npr. lonec) morali postaviti ob steno ali vrata in z razdalje treh dolgih korakov iz sedečega položaja doseči tri zaporedne koše. Ob pogoju, da se je uporabljena žoga (npr. nogavice) v koš morala odbiti od stene.