Jamie je bil pred leti uvrščen na seznam najbogatejših Britancev, ki še niso dopolnili 30 let. Foto: EPA
Jamie je bil pred leti uvrščen na seznam najbogatejših Britancev, ki še niso dopolnili 30 let. Foto: EPA

Jamieja, ki je po vsem svetu zaslovel s svojimi kuharskimi veščinami, so v začetku leta povabili, da bi bil del kuharske ekipe, ki je pripravljala hrano, natančneje, britanske sezonske specialitete, udeležencem zasedanja skupine G20 v Londonu.

Ponudbo je sprejel, šele zdaj pa je v intervjuju za BBC priznal, da ni mogel verjeti svojim očem, ko je vstopil v kuhinjo v hiši, v kateri z družino živi britanski premier.

"Na Downing Streetu 10 so zagotovo najslabše kuhinje na vseh hišah s številko 10 po vseh Angliji. Grozljivo. Še zapor Wandsworth ima boljšo in novejšo opremo kot tista 'žalost'," se je pridušal 34-letni Jamie, ki ima z ženo Jools, nekdanjo manekenko, tri hčere.

Kaj bo "zakuhal" Obamovim?
Dodal pa je, da si želi nekega dne pripraviti kosilo družini ameriškega predsednika Baracka Obame. "V Londonu me je sicer obiskala Michelle Obama in me povabila, da bi se jim pridružil pri mizi, a sem bil zaposlen s pomivanjem posode. Nekoč pa jim res želim skuhati kaj izvrstnega."

Jamie, ki je tudi del državne kampanje proti uporabi nesveže hrane v osnovnih šolah, prek medijev pa poziva tudi k zdravi prehrani in opustitvi nesmiselnih diet, sicer trenutno snema serijo kuharskih oddaj Jamie's American Road Trip.