Na prihajajočih koncertih bo nastopila z drugim modelom klavirja Fazioli. Foto: EPA
Na prihajajočih koncertih bo nastopila z drugim modelom klavirja Fazioli. Foto: EPA

Hewittova je v Berlinu končala snemanje Beethovnovih kompozicij, njeno navdušenje nad rezultati pa se je kmalu prelevilo v veliko žalost. Med dvigovanjem na voziček je klavir nenadoma padel in se polomil. Tako zelo, da ga ni mogoče več popraviti. “Polomljeno je železno ogrodje in tudi veliko drugih sestavnih delov, od pokrova do ohišja. S finančnega in umetniškega vidika obnova klavirja ni smiselna,” je zapisala na svojem Facebooku, kjer je objavila daljši zapis o izgubi svojega “najboljšega prijatelja”. “Zgodilo se je pred desetimi dnevi, a zaradi zaprepadenosti tega nisem mogla takoj deliti s svetom,” je začela svoj zapis.

Gre za unikatni koncertni klavir Fazioli F278, edini omenjeni model s štirimi pedali. Umetnica ga je od leta 2003 uporabljala za vsa snemanja in koncerte v Evropi. “Oboževala sem občutek, ki mi ga je dajal med snemanjem – omogočal mi je, da sem počela, kar sem želela. Ko bo izšel album, ki sem ga snemala, boste slišali, da je bil v vrhunski kondiciji,” pojasnjuje, kar je mogoče slišati tudi v spodnjem posnetku.

Zgroženi so bili tudi selivci, ki se jim v 35 letih, odkar se ukvarjajo s tem, kaj takega še ni zgodilo, piše CNN. Kako bo virtuozinja uredila zadevo s selitvenim servisom, še ni znano, vsekakor pa upa, da čim hitreje, da se bo lahko posvetila ustvarjanju.