Le kdo ne pozna Super Maria? Foto: EPA
Le kdo ne pozna Super Maria? Foto: EPA

Segale je v 80. letih prejšnjega stoletja svoje skladišče oddal ameriški podružnici podjetja Nintendo, ta pa je nato zvezdo svoje najnovejše videoigre poimenoval po njem.

Segale se je v pogovoru za ameriški Seattle Times leta 1993 pošalil, da še vedno čaka na svoj delež od dobička, ki ga je Nintendo skoval na račun njegovega imena, navaja britanski BBC. Poslovnež se je sicer izogibal primerjavi, saj je želel biti znan po svojih dosežkih.

Nintendo je sprva namreč junaku arkadne igre Donkey Kong nadel ime Jumpman oz. Skakač, a so se kasneje odločili, da mu raje nadenejo pravo ime. Domnevno je podjetje zamujalo s plačilom najemnine, zaradi česar se je pri njih ustavil Segale. Vodja ameriškega Nintenda Minoru Arakawa mu je zagotovil, da bodo stroške kmalu poravnali, svojega najemodajalca pa so kasneje ovekovečili s tem, da so glavnega junaka igre Donkey Kong preimenovali v Maria.

Igra je doživela uspeh tako med ameriškimi kot japonskimi ljubitelji iger, kmalu pa se je iz nje razvila prava franšiza, ki še danes velja za eno najuspešnejših.