Donald Trump krivi prhe za slabo pričesko. Foto: Reuters
Donald Trump krivi prhe za slabo pričesko. Foto: Reuters

Po zakonu iz leta 1992 je v Združenih državah Amerike količina vode, ki jo lahko nadglavna prha iztoči, omejena na 9,5 litra na minuto. Iz oddelka za energijo so včeraj sporočili, da želijo ta zakon omejiti zgolj na vsako šobo in ne na celotno prho.

"Želiš se oprhati, a voda ne priteče. Želiš si umiti roke, a voda ne priteče. Torej, kaj naredite? Ste dlje časa pod prho?" se je pritožil predsednik Trump, ki je pobudnik spremembe tega zakona. Med drugim tudi zato, ker naj bi zmanjšan tok vode iz nadglavnih prh vplival na njegove lase: "Ne vem, kaj vi menite o tem, ampak moji lasje morajo biti popolni."

Kot piše BBC, so v skupini za varčevanje z energijo Appliance Standards Awareness Project predlog spremembe zakona označili za neumnega, predvsem pa za nepotrebnega in neprijaznega do okolja. "Če predsednik potrebuje pomoč pri iskanju dobre prhe, mu lahko pokažemo kar nekaj dobrih spletnih strani, kjer bo našel popolne nadglavne prhe, da se bo lahko namakal v vodi," pravi direktor Andrew deLaski, ki sarkastično dodaja, da te lahko povečan tok vode iz prhe, kot so ga predlagali iz Bele hiše, odnese iz kopalnice.

Če bo predlog spremembe zakona šel v nadaljnji postopek, se lahko začne o njem pravda na sodišču.