Skodelica kave v Dubrovniku Zagrebčanu ni posebno teknila. Foto: BoBo
Skodelica kave v Dubrovniku Zagrebčanu ni posebno teknila. Foto: BoBo

Zagrebčan Goran Gorše je zgodbo zaupal hrvaškemu časopisu Jutarnji list in mu posredoval tudi fotografijo ščurka, ki ga je dobil v kavi, za katero je plačal 17 kun ali 2,30 evra.

"Spil sem zadnji požirek drago plačane kave in skoraj pogoltnil ščurka," je dejal Gorše, ki je v soboto z letalom prispel v Dubrovnik in se odpravil na kavo na teraso lokala Kaše v središču Dubrovnika. Ko si je nekoliko opomogel od šoka, je ščurka na krožniku odnesel pokazat lastnici, ki je bila takrat v lokalu. "Ravnodušno mi je odgovorila, da je ravno pred tem odstranjevala ščurke iz lokala, da pa je bil eden očitno prehiter in je končal v moji kavi," je opisal odziv lastnice.

"Kavo mi je nato kljub vsemu tudi zaračunala, čeprav računa zanjo sploh ni izdala," je še povedal Gorše. Kot je dodal, je v lokalu videl še več ščurkov, ki so se sprehajali po mizah in aparatih, ogorčen pa je bil tudi nad higieno v stranišču lokala.

O dogodku je poskušal obvestiti sanitarno inšpekcijo, a mu ni uspelo, ker inšpektorji konec tedna ne delajo. Odziva inšpekcije ni uspel dobiti niti Jutarnji list, za medije pa ni bila dosegljiva niti lastnica lokala.