Igralca sta se na svoji vlogi med drugim pripravljala z branjem dnevnih novic. Foto: AP
Igralca sta se na svoji vlogi med drugim pripravljala z branjem dnevnih novic. Foto: AP

Gre za igro z naslovom Trump on Show, kitajski igralec Li Kui Ming pa ima v komični operi glavno vlogo. Gre za igro, ki opisuje zasebno življenje ameriškega predsednika in njegovega fikcijskega brata dvojčka, ki živi na Kitajskem.

Triurna opera se začne s tem, da se ameriška predsedniška družina preseli v Belo hišo, Trumpova hčerka Ivanka pa odkrije star kovček. V njem najde knjižico, v kateri ustanovitelj moderne komunistične Kitajske opisuje svoje ideje, povezane z družbenimi razredi. Nato se Trump odpravi na Kitajsko, kjer se sreča s tamkajšnjim premierjem, med drugim pa ga v času predstave v ZDA obišče Kim Džong Un.

64-letni Kui Ming, ki v igri upodablja ameriškega predsednika, je pojasnil, da se v svoji 34. operi noče osredotočati na resno mednarodno politiko, temveč zgolj uporablja politične osebnosti, s katerimi želi pridobiti pozornost občinstva. "Če je tematika igre navezana na znane politične osebnosti, potem zaradi njihovega vpliva in priljubljenosti zagotovo vzbudi veliko pozornosti."

Upa, da bo nekoč lahko nastopal tudi v Beli hiši ali v Pjongčangu za Kim Džong Una. "To so zagotovo naše sanje," je razložil igralec.

Igralec Roger Chan, ki upodablja severnokorejskega voditelja, je pojasnil, da je v sklopu priprav na igro ogromno raziskoval in ga poskušal čim bolje spoznati s pomočjo dnevnih novic.

Obiskovalci so za zdaj predstavo pohvalili, nekateri pa so v Hongkong prišli tudi iz precej oddaljenih krajev. "Tema je izredno sveža, originalna in hkrati težko predstavljiva, saj je v sklopu opere težko interpretirati vlogo teh svetovnih voditeljev," je svoje vtise strnil eden izmed gledalcev.