"Veseli smo, da lahko v tem času popestrimo dneve, ki jih morajo otroci preživeti v bolnišnici namesto doma," je ob tradicionalnem dogodku povedal direktor pediatrične klinike. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Gre za tradicionalni spust Božičkov, ki vsako leto popestrijo bivanje najmlajših pacientov. Po atraktivnem spustu so se obdarovanju pridružili tudi voditelji Hitradia Center Tanja Kocman, Tim Kores - Kori in Blaž Babič. Otroke so razveselili tudi znani Slovenci, med njimi tudi Challe Sale, Nipke, Trkaj in Jani Jugovič - Cool Fotr, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

S strehe Pediatrične klinike UKC Ljubljana se je letos spustilo 12 Božičkov. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
S strehe Pediatrične klinike UKC Ljubljana se je letos spustilo 12 Božičkov. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Dobro počutje v bolnišnici pomembno vpliva na hitrejše in boljše zdravljenje, je poudaril poslovni direktor pediatrične klinike Teodor Žepič. "Zato smo veseli, da lahko v tem času popestrimo dneve, ki jih morajo otroci preživeti v bolnišnici namesto doma," je dodal.
"Ne glede na lokacijo, dobri možje vedno najdejo pravo pot," je vsem pridnim otrokom namignil Žepič. S spustom Božičkov želijo nekoliko polepšati praznike bolnim otrokom, saj je bolezen zanje in starše neprijetna ter stresna.

"Veseli december je čas, ko si otroci še toliko bolj želijo biti v krogu svoje družine, zato jim želimo s tem simpatičnim dogodkom polepšati praznike v bolnišnici in jim na obraz pričarati nasmeh. Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto, in to tradicijo bomo nadaljevali tudi v prihodnje," je pojasnil direktor družbe Nextmedia Gregor Memedović. Že v torek pa so se Božički spustili z mariborske klinike za pediatrijo.