Posnetki otrok s Haitija so sedemletnika spodbudili k posebnemu dejanju. Foto: Reuters
Posnetki otrok s Haitija so sedemletnika spodbudili k posebnemu dejanju. Foto: Reuters

Charlie Simpson iz Fulhama v vzhodnem Londonu se je na poziv Unicefa za pomoč otrokom na Haitiju odzval na prav posebno plemenit način - odločil se je, da bo s kolesom prevozil okoli osemkilometrsko pot okoli parka in tako poskušal zbrati 500 funtov.

Javnost je o tem, kaj namerava, obvestil na spletni strani JustGiving in s svojim dejanjem ganil številne znance, pa tudi neznance. Zapisal je: "S kolesarjenjem želim pomagati Haitiju, kjer je bil velik potres in je veliko ljudi umrlo. Želim pomagati zbrati denar za hrano, vodo in šotore za vse na Haitiju."

Odziv na njegov poziv je bil velikanski - številni so sledili zgledu plemenitega sedemletnika in takoj začeli nakazovati denar. Sporočila z vsega sveta so dečka navdušila. Eden izmed donatorjev je tako na spletni strani zapisal: "Bravo, Charlie. Ti si navdih za vse nas." Nekdo drug pa: "Tudi tukaj v Hongkongu navijamo zate, Charlie."

Globoko hvaležnost so dečku izrazili tudi pri Unicefu, kjer pravijo, da je njegovo ravnanje dokaz, kako lahko pomaga čisto vsak in kako lahko na videz malo dejanje zraste v nekaj precej večjega.

Predstavnik Unicefa za Veliko Britanijo, David Bull, je tako v nedeljo za BBc dejal: "To je zelo pogumna in izvirna zamisel, ki je pokazala, kako majhen deček razume, kaj prestajajo njegovi vrstniki na Haitiju. Poleg tega pa je tako bister, da ve, kako jim lahko na svoj način pomaga." Bull je ob tem še pristavil: "V imenu številnih otrok s Haitija se Charlieju zahvaljujem za pomoč."

Sedemletnika so sicer pri njegovem podvigu spodbujali številni, ki so za njegovo dejanje vedeli, pa tudi številni mimoidoči, ki so na kraju dogajanja izvedeli, za kako plemenit cilj deček kolesari.

Videoposnetek Charliejevega kolesarjenja po South parku si lahko ogledate spodaj.