Male kosmate kepice se razvijejo v velikanske živali. Foto: Reuters
Male kosmate kepice se razvijejo v velikanske živali. Foto: Reuters

V sredo so cariniki izbuljili oči, ko so na mejnem prehodu Otay Mesa med nogami mladega potnika zagledali zvito kosmato kepo. Izkazalo se je, da gre za mladička bengalskega tigra, žival so nemudoma zasegli in jo predali v oskrbo veterinarjem v živalskem vrtu v San Diegu.

Luis Eudoro Valencia je možem postave priznal, da je živalco kupil za 300 dolarjev v Tijuani in jo skušal prepeljati domov v Kalifornijo. Obtožili so ga nedovoljenega tihotapljenja divje živali in mu prisodili 10.000 dolarjev varščine, septembra pa bo moral stopiti tudi pred sodnika.

Tigrčka pa so medtem skrbno preiskali in izkazalo se je, da je v dobrem zdravstvenem stanju. "Njegovo srce in pljuča zvenijo v redu, krvni rezultati so odlični. Za zdaj ga še hranimo po steklenički, vendar so mu že začeli rasti zobki in osebje bo imelo v prihodnjem tednu, dveh s tem veliko preglavic," se je posmejal veterinar Jim Oosterhuis.

Za zdaj nanj po protokolu za nove prišleke še vedno pazijo v karanteni, stran od drugih živali, radovedni obiskovalci, ki jih je navdušila prisrčna kepica, pa si ga lahko nekajkrat na dan ogledajo skozi stekleno pregrado. Končna odločitev, kje bo živalca našla novi dom, pa bo v rokah zvezne agencije za živalstvo.