'Lov' na Yvonne je končan. Foto: EPA
'Lov' na Yvonne je končan. Foto: EPA

Povsem sama je prišla iz gozda in se pridružila neki čredi. Očitno je pogrešala svojo vrsto, ugotavlja nemška tiskovna agencija dpa. Odkrili so jo na pašniku pri kraju Unteralmsam bei Stefanskirchen v okrožju Mühldorf, ko se je pasla skupaj s še štirimi teleti. Kravo so uspešno identificirali, zdaj pa jo bodo premestili v zavetišče Gut Aiderbichl v bližini Salzburga.

Pobeglo kravo so na Bavarskem iskali tri mesece, nemški časnik Bild pa je na njeno "glavo" celo razpisal nagrado v višini 10.000 evrov. Tamkajšnje oblasti so lovcem celo dovolile, da lahko Yvonne po potrebi tudi ustrelijo, saj da ogroža promet. A to naj bi bil le izhod v skrajni sili, ko druge možnosti ni več, so poudarili sredi avgusta.

V zavetišču so Yvonne, kravo mlekarico, kupili po njenem pobegu pred klavcem, zdaj pa ji bodo omogočili miren pokoj do konca življenja. Tam jo zdaj že čaka njen 'sinko' Friesi, ki so ji ga sicer enkrat že nastavili, da bi se vrnila, a zaman. Na kmetiji pa bo živela še s sestro Watraut in teličkom Waldi, še navaja dpa.