Sorodna novica Tako preprosto - kokošje jajce na Instagramu premagalo Kylie Jenner

Profil world_record_egg je od zgodovinske prve objave, ki je v nekaj dneh zbrala 24 milijonov všečkov, do danes pa že kar 52,2 milijona, objavil šest fotografij. Na vseh je običajno kokošje jajce, ki pa ima različno veliko razpok. Mediji so dolgo ugibali, kaj je namen "rekordnega jajca", zdaj pa se je lastnik profila javil kar sam.

Ob zadnji objavi je tako zapisano: "Phhh. Zdaj se počutim mnogo bolje. Če ste tudi vi pod pritiskom, obiščite talkingegg.info. Skupaj naredimo seznam." Na omenjeni strani so namreč po državah nanizane povezave do koristnih informacij oziroma ustanov, ki pomagajo ljudem, ki so se znašli v duševni stiski.

"Jajce je jajce, je univerzalno"

Chris Godfrey, oglaševalski guru, ki stoji za objavami jajc, je izbiro jajca za BBC pojasnil z besedami: "Jajce nima spola, rase ali vere. Jajce je jajce, je univerzalno."

Do zdaj je veljalo, da prva objava jajca ni imela globljega namena kot to, da premaga resničnostno zvezdnico Kylie Jenner, in postane najbolj všečkana objava v zgodovini Instagrama. Do objave jajca je namreč za rekorderko veljala fotografija, na kateri je Kylie pokazala prstke in del obraza svoje novorojene hčerke Stormi.