Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zabaviščni park Tošimaen je svoje prve obiskovalce sprejel leta 1926 in kot pravi 62-letna zaposlena Džunko, ki je v parku občasno delala vse od 70. let prejšnjega stoletja, je bila prepričana, da bo tam ostal za vedno.

Njena 30-letna hčerka Hikari je v parku začela delati leta 2015 in je upala, da bo v parku lahko posnela tudi svoje poročne fotografije, ko si večno zvestobo obljubi s partnerjem, ki je ravno tako zaposlen v parku in sta se tam tudi spoznala. "Park je bil tam, odkar sem se rodila, zato sem si mislila, da bo tako tudi ostalo in zdaj res težko verjamem, da ga ne bo več," je dejala.

Domačini so v parku preživljali številne pomembne družinske trenutke, zabave, v zadnjem času pa so tudi slednje zaznamovali ukrepi za zajezitev novega koronavirusa.

"Žalostno je, nikakor ne morem nehati razmišljati o tem. Želim si, da bi park zaprli pozneje ali da bi morda celo preživel," je dejal eden izmed obiskovalcev, ki ga je obiskoval vse od 4. leta starosti. Dodaja, da je v parku s prijatelji pogosto plaval, kot najstnik pa tja hodil na zmenke.

Poudarjajo, da je ena glavnih prednosti parka raznolikost dejavnosti, saj ponuja vse od bazenov do vlakcev smrti.

Zdaj, ko je park zaprl svoja vrata, bodo tam začeli graditi tematski park o Harryju Potterju, ki se bo raztezal na 30.000 kvadratnih metrih, oboževalcem pa bo ponudil vpogled v zakulisje nastajanja osmih filmov o mladem čarovniku in njegovih prijateljih.

Gre za prvi tovrstni park na Japonskem, predvidoma pa se bo odprl leta 2023.