Torbice niso več le ženski modni dodatek. Foto: EPA
Torbice niso več le ženski modni dodatek. Foto: EPA

Britanske raziskave so pokazale, da trenutno 13,8 milijona moških vsak dan nosi nov modni dodatek - torbico. Glede na raziskave je vsebina moških torbic vredna povprečno 319 funtov, kar znaša dobrih 100 funtov več od vrednosti vsebine ženskih torbic.

Moški naj ne bi bili dovolj pazljivi, kar je povzročilo naraščanje tatvin torbic. Posledično je naraslo tudi število zahtev za izplačilo zavarovalnin, kar pa ni všeč zavarovalnicam, ki jih je nova moda močno udarila po žepu.

Zavarovalniški agent Andrew Beard je dejal: "Zdaj nosijo Britanke in Britanci skupno več kot 10 bilijonov funtov v svojih torbicah, brez vštetja vrednosti same torbice in gotovine, ki jo imajo. Opozoriti velja, da morajo ljudje pregledati svoje zavarovalne police, če vključujejo tudi odškodnine za tatvine vrednih predmetov, kot so prenosni računalniki, različni pripomočki in draga pisala."

Beard je še pozval komintente, naj ne izpostavljajo svojih torbic tatovom. Kdo ve, morda pa bodo moški kmalu tudi plesali v diskotekah s svojimi torbicami, da bi jih obvarovali pred tatovi.